DJ Broadcast magazine.

January 28th, 2010

My work has also appeared in this month’s issue 42 of DJ Broadcast Magazine. The six featured music photos, were also recently exhibited at Le Guess Who? Festival (see more info below). The series includes photos of the bands: The Virgins (US), Klaxons (UK), Violens (US) and Soulwax (BE), De Staat (NL) and zZz (NL).

DJ Broadcast Magazine #42 is available now in the Netherlands in 450 clothing stores, cafe’s, music venues and music stores throughout the country.
The Magazine is free! Also the issue can be ordered or downloaded from their website:
www.djbroadcast.nl

(Intro DJ Broadcast- Dutch)
‘Op de volgende pagina’s volgt een selectie van het vrije werk van Annie Hoogendoorn, die in 2006 afstudeerde aan de Fotoacademie in Amsterdam. De foto’s waren eerder al een onderdeel van het Le Guess Who? festival in Utrecht, waar ze in Tivoli hebben gehangen. In haar werken, waarin muziek, jeugd- en subcultuur centraal staan, probeert ze de personen zelf te vangen. Geen geposeerde portretten dus, maar snapshots, op onverwachte momenten, waardoor het menselijke in de – in dit geval – artiesten naar voren komt. “Ik wil bands fotograferen op een zeer intieme wijze, alsof het snapshots zijn die door hun eigen vrienden of familie zijn gemaakt. Om dit te bereiken in mijn fotoseries pro- beer ik langdurig op tour/om te gaan te gaan met de betreffende band. Dit geeft mij de tijd om bandleden goed te leren kennen, en de mogelijkheid om foto’s temaken die ‘up-close en personal’ zijn. Daarnaast focus ik ook op alledaagse situaties, om een tegenbeeld te geven aan de cliché ruige rock ‘n roll beelden.”’

djbroadcast_jan10_1

djbroadcast_jan10_2

djbroadcast_jan10_3

djbroadcast_jan10_4